3 redenen waarom je zou moeten beginnen met crypto

redenen waarom je zou moeten beginnen met crypto

Je hebt vast wel eens gehoord van crypto of cryptocurrency. Misschien in het nieuws of uit jouw directe vriendenkring. Iedereen lijkt dit jaar ineens te willen beginnen met crypto. Maar wat is crypto eigenlijk en belangrijker nog, waar komt dit vandaan? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over cryptocurrency. Wat het precies is en welke geschiedenis het kent. Ook voorzien we je van 3 redenen waarom iedereen zou moeten beginnen met crypto. Ook als deze wereld nieuw voor je is.

Lees ook: 7 effectieve tips tegen uitstelgedrag

De geschiedenis van crypto

Crypto, of cryptocurrency, is feitelijk gezien een afkorting van cryptographic currency. De letterlijke vertaling van versleuteld geld. Deze currency is dus niet echt zichtbaar, zoals we dat wel kennen van bankbiljetten en munten. Dat is precies de reden waarom crypto ook wel digitaal geld wordt genoemd. We hebben voor het eerst kennis gemaakt met cryptocurrency in het jaar 2009. Je kunt je vast de financiële crisis nog wel herinneren. Tijdens deze periode was het vooral de Bitcoin die stof deed opwaaien.

Dit is dan ook nog steeds de meest populaire cryptocurrency munt die we kennen. Toen ook de meest vooraanstaande financiële instellingen van Amerika bezweken onder de crisis, werd er een document naar buiten gebracht die de wereld voorgoed zou veranderen. Het document, dat duidelijkheid gaf over de cryptomunt Bitcoin, werd anoniem gepubliceerd maar wel ondertekend met de alias Satoshi Nakamoto.

De crypto werd gepresenteerd als de tegenhanger van het tastbare geld dat we al kende. Een perfecte timing dus, zeker omdat de grote banken met biljetten en al omvielen. Tot op de dag van vandaag is crypto ongekend populair. Cryptocurrency wordt door steeds meer winkels en instellingen geaccepteerd als wettig betaalmiddel. Ook de handel in crypto interessant. Niet alleen voor ervaren investeerders en handelaren, maar zeker ook voor jou.

Redenen waarom je zou moeten beginnen met crypto

Als je erover nadenkt om te beginnen met crypto, dan heb je daar een reden voor. Bijvoorbeeld omdat je iets op wilt bouwen voor later, een mooie auto wilt kopen of financieel wat meer ruimte zou willen hebben. Maar, er zijn nog een aantal redenen waarom je zou moeten beginnen met crypto. We hebben de 3 beste redenen op een rij gezet.

1. Geen banken of transactiekosten

Als je wilt betalen met crypto, dan heb je geen financiële instellingen of bank nodig. Dat betekent ook dat je met crypto kunt betalen zonder transactiekosten. Niet alleen binnen Nederland, maar ook als je Internationaal geld wilt overmaken. Bijvoorbeeld naar een vriend in Australië. De crypto is direct beschikbaar. 24 uur per dag en 7 dagen per week. Omdat crypto Internationaal wordt gebruikt, heb je ook niet te maken met wisselkoersen. De waarden van deze digitale munt is dus overal gelijk.

2. Speculeren over stijgingen dalingen = winst

Als je begint met crypto, kun je ook speculeren over de stijging of daling van de munt. Stap je op het juiste moment in of verkoop je jouw crypto terwijl de waarde stijgt? Dan kun je een mooie winst binnenslepen. Omdat de markt nog relatief jong is, kan de koers van crypto schommelen. Die kan dalen, maar ook door het dak gaan zoals dat nu het geval is. Je behaalt met crypto dus relatief eenvoudig een rendement die de bank je nooit zal geven.

Een voorbeeld: Stel je zou in 2009 zijn ingestapt bij Bitcoin, zou je op de dag van vandaag miljonair kunnen zijn.

3. Beginnen met crypto is veilig

Het geld dat je verdiend met crypto wordt bewaard in jouw persoonlijke Wallet. Deze is beveiligd met een lang en ingewikkeld wachtwoord. Deze sleutel bewaak je dus met je leven. Raak je deze kwijt? Dan is er geen andere mogelijkheid om toegang te krijgen. Dat geeft aan hoe veilig een crypto Wallet is. Met crypto kun je tevens veilige transacties uitvoeren. Als je geld wilt versturen of ontvangen, dan gebeurd dat 100% anoniem. Jouw naam en persoonsgegevens worden namelijk niet gekoppeld aan de transactie die je doet.

wat is crypto?

Maak van crypto jouw toekomst en begin vandaag nog

Er zijn dus voldoende redenen waarom je vandaag nog zou moeten beginnen met crypto. Als betaalmiddel of omdat je winst wilt maken door te handelen in cryptocurrency. Dat doe je natuurlijk alleen met geld dat je “over” hebt. Zo loop je namelijk het minste risico, ook als de koers daalt. Daarnaast zijn er nog een aantal redenen waarom iedereen zou moeten starten met crypto.

Er zijn namelijk meer dan voldoende bewijzen om aan te nemen dat deze betaalmethode de toekomst wordt. Visueel geld zal uiteindelijk steeds meer verdwijnen uit de maatschappij.

Daarnaast kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week handelen in crypto. Je hoeft dus niet te wachten tot de “beurzen” opengaan om te kunnen investeren of traden.

Dat doe je lekker wanneer dat jou uitkomt. En door de volatiliteit van crypto (schommeling in waarde), kun je dus op elke minuut van de dag mooie winsten behalen. Nog een goede reden om te starten met cryptocurrency, is dat je kunt beginnen met een klein bedrag. Je hoeft dus niet direct voor een vermogen aan crypto te kopen. Begin met een klein bedrag dat je kunt missen en doe wat ervaring op. Dat maakt van jouw een échte trader.

Heb jij al geïnvesteerd in crypto?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *