5 essentiële dingen die het thuiswerken makkelijker maken

Dingen die het thuiswerken makkelijker maken

Nu steeds meer mensen thuis aan het werk zijn, worden er ook steeds meer ongemakken ervaren. Het begon als iets wat mensen wel fijn vonden. Gewoon even werken vanuit huis. Toch duurt de situatie nu wat langer dan we allemaal dachten en is het toch wel fijn om het thuis werken wat makkelijker te maken. Want zelf je dagen inplannen, geen ritme en kinderen die op de achtergrond schreeuwen, zorgt toch wel voor wat problemen. Dit zijn 5 essentiële dingen die het thuiswerken makkelijker maken. 

Lees ook: 7 effectieve tips tegen uitstelgedrag

1. Een noisecancelling koptelefoon 

Een noisecancelling koptelefoon is echt onmisbaar bij het thuiswerken. Ben je snel afgeleid door geluiden in de omgeving en wil je echt even die focus hebben? Schaf dan een goede koptelefoon aan. Zo kun je echt even afzonderen van de buitenwereld en kun je je volledig concentreren op je werk. Dit is echt een van de belangrijkste dingen die het thuiswerken makkelijker maken.

2. Een externe harde schijf 

Aangezien bij thuiswerken vaak je computer/laptop je beste vriend is, is het ook wel handig om al je bestanden goed op te slaan. Niks is erger dan een week hard werken en vervolgens al je bestanden kwijtraken, omdat je computer crasht. Door het gebruik van een externe harde schijf, zorg je ervoor dat al je bestanden ook daarop worden opgeslagen, zodat je nooit al je bestanden kwijt bent.

3. Een klein bureau

Door te werken aan een klein en opgeruimd bureau, vergroot je je productiviteit. Je hebt minder afleiding door rommel op de tafel en bent meer gefocust op je eigen werk. Wanneer je werkt aan een groot bureau, ben je sneller geneigd om al je rommel te laten liggen. Werken aan een klein bureau dwingt je eigenlijk om alles meteen op te ruimen, omdat je geen ruimte hebt om rommel te laten liggen.

4. Een goede lamp

Werken in het donker kan ervoor zorgen dat je sneller moe wordt. Daarnaast is lang staren naar een beeldscherm sowieso niet gezond ovoor je ogen, maar wanneer de ruimte eromheen donker is, vraag je nog meer van je ogen en kun je daar last van krijgen. Zorg dus voor goede belichting.

Wist je dat de kleur van een lamp invloed kan hebben op je gemoedstoestand? Dat lampen zelfs worden gebruikt in therapiesessies? Het is wetenschappelijk bewezen dat de kleur blauw zorgt voor meer productiviteit.

5. Een flesje water

Een hele simpele, maar zeker niet minder belangrijk: een flesje water. Goede hydratatie is van belang bij het concentreren en productiviteit. Het drinken van water heeft een positieve invloed op de reactiesnelheid van mensen. Door per dag minimaal 1,5 liter water te drinken, kan je je cognitieve vaardigheden verhogen met 30%.

Wat doe jij allemaal om het thuiswerken zo makkelijk mogelijk te maken?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *