5 gratis fitness apps om weer in shape te komen

gratis fitness apps

Word jij niet gelukkig van ploeteren in de sportschool? Je bent niet de enige. Vooral wanneer je net begint met sporten, kan de drempel om naar de sportschool te gaan nogal hoog zijn. Wellicht voel je je onzeker over je lichaam of wordt je er ongemakkelijk van om tussen al die mensen te gaan sporten. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop apps die jou thuis kunnen helpen om een summerbody te krijgen. Dit zijn 5 gratis fitness apps om weer in shape te komen.

Lees ook: binnen 3 weken afvallen met het keto dieet

Motivatie om thuis te sporten

Als je beslist om thuis te gaan sporten, is het vaak de uitdaging om gemotiveerd te blijven. In de sportschool heb je nog het gevoel dat je wordt bekeken en voel je je bijna verplicht om intensief te sporten. Als je thuis bent is er echter niemand die op je let en is de snoepkast om jezelf te belonen ook in de buurt.

Door gebruik te maken van een fitness app, kun je jezelf motiveren. Met deze apps kun je eigenlijk gratis en voor niks gebruik maken van een personal trainer, die jou precies zegt wat je moet doen en hoe lang je dit moet volhouden. Je hebt een heel schema en alles wordt je precies uitgelegd. Eigenlijk heb je dus alles wat je nodig hebt, dus nu is het aan jou om er daadwerkelijk voor te gaan.

gratis fitness apps

5 gratis fitness apps

Seven

Een populaire fitness app is Seven. Met deze app wordt het je wel heel makkelijk gemaakt om met minimale moeite een goed resultaat te behalen. De app heet Seven omdat je iedere dag slechts 7 minuten bezig bent. De app laat jou precies zien wat je moet doen en sleept je door die 7 minuten heen. En wat is nu 7 minuten op 24 uur?

Zeker voor beginners is deze app goed om mee te beginnen.

Afvallen in 30 dagen

De app afvallen in 30 dagen is ontwikkeld om, je raad het al, af te vallen in 30 dagen. Naast oefeningen voor het hele lichaam, biedt deze app je ook verschillende diëten aan. Al je gegevens worden bijgehouden in de app, zodat je precies ziet hoe veel calorieën je hebt verbrand en hoe veel gewicht je bent verloren.

Je kunt zelf je doelen instellen en je voortgang bijhouden. De intensiteit van de trainingen zal stap voor stap toenemen, dus je kunt rustig aan beginnen.

Lifesum

Lifesum is niet echt een fitness app, maar verdient absoluut een plek in dit lijstje. Met deze app kun je namelijk precies bijhouden wat je eet op een dag. Voor dat je begint vul je je gewicht, lengte en doel in, zodat de app een overzicht maakt van hoe veel calorieën, vetten en koolhydraten je op een dag binnen mag krijgen.

Je kunt alle producten die je eet scannen in de app en deze houdt dan alles voor jou bij. Vrijwel alle producten staan al in de app, maar mocht jouw product nog missen kun je deze zelf toevoegen. Deze app is echt super handig als je wilt afvallen of gewoon gezonder wilt eten.

Benen & billen workout

Wil jij graag een paar gespierde benen en billen kweken? Dan is deze app zeker iets voor jou. Deze app biedt je een 30-daagse trainingsschema. Binnen deze 30 dagen zal je al snel resultaten gaan zien.

Deze app focust zich op 3 spiergroepen: billen, dijen en beenspieren. Er zijn talloze verschillende oefeningen die je kunt doen en de app verteld je precies hoe dit werkt.

Dagelijkse buiktraining

Wil jij graag een sixpack? Dan is de dagelijkse buiktraining app iets voor jou. Deze app biedt je snelle en effectieve oefeningen aan om buikspieren te kweken. Ze worden gedemonstreerd door een trainer en duren slechts een paar minuten. Je bent dus iedere dag een paar minuten kwijt, maar hebt uiteindelijk wel de blokjesbuik die je wilde. Let’s go dus!

Welke fitness app gebruik jij om thuis te trainen?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *