5 manieren om geld verdienen met TikTok

geld verdienen met tiktok

In mijn artikel waarin ik vertel hoe je TikTok famous kan worden, kon je al lezen dat je veel geld kunt verdienen met TikTok. De bekendste TikTokkers verdienen maar liefst 185.000 euro per gesponsord filmpje. Dit klinkt natuurlijk bij veel mensen als muziek in de oren, maar hoe werkt dit nu precies? Hieronder lees je op welke manieren je geld kunt verdienen met TikTok.

Lees ook: Wat is TikTok en hoe werkt het?

Veel volgers krijgen op TikTok

Dit is natuurlijk stap 1. Er is veel mogelijk op TikTok, maar dan is het wel belangrijk dat je veel volgers hebt. Je kan het vergelijken met influencers op Instagram. Je bent niet relevant voor merken als je weinig volgers hebt, want er moet tenslotte wel een product verkocht worden. Zorg dus eerst dat je volgers krijgt en dat je goede filmpjes maakt. Een filmpje kan zomaar viral gaan, dus met een beetje geluk en inspanning kom je aan veel volgers. Hieronder staan 5 manieren waarmee je geld kan verdienen op TikTok.

1. Influencer campagnes

Via TikTok is het makkelijk om producten te verkopen. In een filmpje kun je laten zien hoe de producten eruit zien en/of hoe het werkt, en de kans is groot dat je volgers dit product dan ook willen kopen. Voor bedrijven is het heel interessant om samen te werken met TikTokkers. Als je veel volgers hebt (minimaal 10.000), kunnen merken je benaderen om hun product te promoten in ruil voor spullen of geld. De grotere accounts ontvangen naast de producten ook een mooi bedrag voor het promoten van de producten. De hoogte van dit bedrag hangt af van het aantal volgers dat je hebt. Je kan denken aan producten als kleding, elektrische apparaten, voeding etc.

2. Je eigen producten verkopen

Wanneer je echt een groot aantal volgers hebt, kan het een goed idee zijn om je eigen merchandise te gaan verkopen. Enzo Knol heeft bijvoorbeeld erg veel volgers op YouTube en verdient daarnaast veel geld met zijn eigen producten (truien, agenda’s, pennen etc.). Ontwerp een product naar keuze en maak je eigen website. Vervolgens kun je de producten promoten via je eigen TikTok account en dan kun je er een mooi zakcentje mee verdienen.

3. Geld verdienen met affiliate marketing

Als je geen eigen producten hebt, kan affiliate marketing ook een goede manier zijn om geld te verdienen. Bij affiliate marketing verkoop je andermans producten en ontvang je daar zelf een commissie over. Wanneer je een filmpje maakt over kleding, kun je een affiliate link van de website van dat merk plaatsen in de beschrijving. Als je volgers dan iets kopen via jouw link ontvang jij een deel van dat bedrag. Zorg er wel voor dat je bent ingeschreven bij het affiliate netwerk van dit merk.

Wil jij ook geld verdienen met affiliate marketing? Klik hier.

4. Geld verdienen tijdens een livestream

Er zijn veel grote TikTokkers die geld verdienen wanneer ze live gaan. Hun volgers kunnen dan betalen met ‘coins’ om de persoon te bedanken voor het maken van de filmpjes. Deze coins kunnen vervolgens ingewisseld worden voor geld en dit wordt dan gestort op je rekening. Je kan het vergelijken met een donatie via Youtube en Twitch.

5. Je account verkopen

Je denkt nu waarschijnlijk meteen; huh, waarom zou ik al die moeite doen en dan mijn account verkopen? Ik snap dat je dit denkt, maar je kan erg veel geld verdienen met het verkopen van je account. Er zijn mensen die verschillende accounts aan maken in een bepaalde niche (mode, beauty, sport o.i.d) en daar filmpjes op posten. Als zo’n account groot wordt en veel volgers krijgt, kun je dit account verkopen aan bedrijven die werkzaam zijn in die niche. Hieronder zie je de bedragen (in dollars) waar je aan kan denken.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *