5 x de beste zonnebrandcrème van 2020

de beste zonnnebrandcrème van 2020

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende merken zonnebrand, dat het voor veel mensen lastig is om een keuze te maken. De prijzen zijn vaak erg uiteenlopend, waardoor je je afvraagt of er echt zo veel verschil zit tussen een goedkoop en een duur product. In dit artikel vindt je 5 x de beste zonnebrandcrème die jouw huid gaat beschermen tegen de zon.

Lees ook: de beste zonnebrand voor het gezicht

Het verschil tussen een goedkope en dure zonnebrandcrème

Het prijsverschil tussen zonnebrandcrèmes zit hem vaak in het merk of de ingrediënten. Allereerst is de prijs afhankelijk van de hoogte van de factor. Hoe hoger de factor, hoe hoger de prijs.

Er zijn verschillende tests gedaan tussen merken met dezelfde factor en daaruit blijkt dat er bij sommige zonnebrandcrèmes op de verpakking factor 30 staat, maar ze in de praktijk slechts 10 bieden. Dit is misleidend en heeft alles te maken met de kwaliteit van de zonnefilter.

Zowel goedkope als dure zonnebrandcrèmes kunnen gebruik maken van een goede zonnefilter. Het heeft vooral te maken met het merk. Merken die gespecialiseerd zijn in zonbeschermingproducten, zullen vaak een betere zonnefilter gebruiken. Wel is het zo dat duurdere zonnebrandcrèmes vaak meer huidverzorgende ingrediënten gebruiken om bijvoorbeeld rimpels te voorkomen of de huid intensief te hydrateren om uitdroging van de zon tegen te gaan.

beste zonnebrandcreme 2020

De beste zonnebrandcrème voor jouw huidtype

1. Australian Gold Spray Gel met Bronzer SPF 30

Deze transparante SPF 30 Spray Gel van Australian Gold is makkelijk aan te brengen en plakt niet. Naast de zonnefilter bevat dit product ook een bronzer, die het bruiningsproces versneld. Ook bevat het product verzorgende ingrediënten als aloë vera, vitamine E en tea tree olie is hij waterbestendig. Let wel op met witte kleding, door de bronzer kan het product afgeven als het nog niet is ingetrokken.

Perfect voor: de normale huid die niet snel verbrand.

2. P20 Sunfilter Spray SPF 30

P20 verzekert dat de spray maar 1 keer per dag aangebracht hoeft te worden, in tegenstelling tot andere merken. Het merk heeft de beoordeling ‘very water resistent’ gekregen omdat zij de enige zijn waarbij het product nog evenveel bescherming biedt, zelfs na 80 minuten in het water. Het product heeft een wat vollere textuur en laat een licht vettig laagje achter. De verpakking is groot en is zuinig in gebruik. Het product is ook beschikbaar in een SPF 50.

Perfect voor: de gevoelige huid en mensen die snel verbranden. Ook ideaal voor kinderen omdat het product maar 1 keer per dag gesmeerd hoeft te worden.

3. Biodermal Zon Hydraplus Zonnemelk SPF 30

De Biodermal zonnemelk beschermt je huid tegen de zon, werkt verzorgend voor de huid en is waterbestendig. Het is een zonnemelk, dus de textuur is wat dunner dan een crème. Daardoor smeert hij makkelijk uit en trekt hij snel in. In het product zitten onder andere glycerine, canola olie en vitamine E, zodat uitdroging van de huid wordt voorkomen. Het product bevat geen parfum en alcohol.

Perfect voor: de vochtarme en gevoelige huid.

4. Collistar Ultra Protection Tanning Zonnebrandcreme – SPF 30

Deze crème van Collistar garandeert een hoge bescherming tegen zonnestralen, ook wanneer de zon heel sterk is. Het product biedt een geleidelijke bruining, zelfs voor de huid die moeilijk bruint. De formule is rijk aan vitamine A, sheabutter en zoete amandelolie en beschermt tegen huidveroudering en het uitdrogende effect van zon, wind en zeezout. Verder is hij water- en transpiratieresistent en kan hij gebruikt worden voor gezicht en lichaam.

Perfect voor: de volwassen huid en mensen die ook een verzorgend product willen.

5. Garnier Ambre Solaire Dry Protect SPF 30

Deze zonnebrandspray van Garnier heeft een lichte formule, die niet vet is en niet plakt. Het product brengt gemakkelijk aan, is transparant en waterbestendig. De spraydop kun je vergelijken met een deodorant spray en je hoeft het product ook nauwlijks uit te smeren.

Perfect voor: de jonge huid en handig om mee te nemen.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *