Dit zegt de plek van je puistjes over je gezondheid

plek van je puistjes

Wanneer je regelmatig last hebt van puistjes, is het belangrijk om op zoek te gaan naar de oorzaak hiervan. Eerder heb ik al een artikel geschreven over de verrassende oorzaken van puistjes. Wanneer je puistjes vaak op dezelfde plek verschijnen, is de kans groot dat de oorzaak wat dieper ligt. Volgens een oude Chinese theorie genaamd Mieng Shieng (oftewel; face mapping) kan de staat van je huid of de plek van je puistjes je veel vertellen over je gezondheid.

Lees ook: door dit product verdwenen mijn onzuiverheden

Wat is Face Mapping?

Face mapping wordt toegepast om te zien wat er gebeurt in je lichaam. Hierbij is de staat van de huid erg belangrijk, maar ook de locatie van de onzuiverheden. De staat van de huid kan al veel verklappen. Heeft iemand bijvoorbeeld een doffe en bleke huid, kan dit duiden op een tekort aan ijzer. Heeft iemand donkere kringen onder zijn ogen, kan dit duiden op te weinig slaap of een vochttekort. Als je erachter wilt komen waar je puistjes vandaan komen, is het belangrijk om te kijken naar de plek waar ze zich voornamelijk bevinden. De verschillende plekken op je gezicht staan allemaal gelinkt aan verschillende organen en problemen van binnenuit. Wanneer je erachter komt wat de oorzaak is van je puistjes, kun je dit probleem van binnenuit gaan aanpakken en zal je na een tijdje merken dat je puistjes zijn verdwenen.

Lees ook: De 5 beste natuurlijke foundations voor de zomer

De plek van je puistjes

Puistjes op je voorhoofd

Puistjes op je voorhoofd hebben alles te maken met je spijsvertering. Wanneer je spijsvertering het zwaar krijgt en verschillende voedingsstoffen niet goed kan afbreken, gaan gifstoffen zich ophopen. Om van je puistjes op je voorhoofd af te komen moet je kritisch gaan kijken naar wat je eet. Vermijdt producten waar veel suiker of ongezonde vetten in zitten en volg een gezond dieet. Zorg dat je lichaam voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt en drink minimaal 1,5 liter water op een dag.

Puistjes op je haarlijn of slapen

Wanneer je last hebt van puistjes op je slapen, is de kans groot dat je slecht slaapt. Als je langere tijd laat naar bed gaat of moeite hebt met doorslapen, kunnen er puistjes ontstaan op je slapen. Ook heeft deze plek te maken met een vochttekort. Je slapen staan namelijk gelinkt aan je nieren. Zorg dus dat je voldoende drinkt en genoeg slaapt. Puistjes op de haarlijn hebben vaak te maken met de shampoo of andere haarverzorging producten die je gebruikt. Probeer eens een shampoo waarin geen olie zit, dit kan het probleem verhelpen.

Puistjes op je neus

Puistjes op je neus ontstaan door problemen met de bloeddruk of problemen met de darmen, als obstipatie of een opgeblazen gevoel. Ook kunnen puistjes op je neus veroorzaakt worden door stress. Zorg dus voor een gezond dieet en zo min mogelijk stress.

Puistjes op je wangen

Je wangen zijn gelinkt aan je longen. Wanneer je last hebt van puistjes op deze plek, kan dit komen door een verkeerde ademhaling, hyperventileren en/of roken. Ook kan het worden veroorzaakt door bepaalde allergieën of ruimte waar een vervuilde lucht hangt. Zorg er daarnaast voor dat je je mobiel regelmatig schoonmaakt. Wanneer je belt met een vieze telefoon, komen deze bacteriën allemaal op je wangen terecht en dit kan zorgen voor onzuiverheden. Verschoon ook regelmatig je kussensloop en reinig je make-up kwasten. Puistjes op je wangen kunnen ook wijzen op problemen met de maag. Dan bevinden de puistjes zich aan de bovenkant van de wangen.

Puistjes op je kin en kaaklijn

Wanneer je last hebt van puistjes op de kin en kaaklijn, kan dit te maken hebben met je hormonen of eetgewoonten. Veel vrouwen hebben last van puistjes op deze plek rondom hun menstruatie. Het kan ook wijzen op een hormonale disbalans. Je hormonen kunnen van slag raken door het te veel eten van suiker, lactose of te veel stress. Dan is het belangrijk om je hormonen weer in balans te krijgen.

Zorgen voor een goede gezondheid is dus niet alleen belangrijk voor het lichaam, maar ook voor de huid. Een ongezonde levensstijl is af te lezen aan de huid. Wanneer je erachter komt aan de hand van de plek van je puistjes waar voor jou het probleem ligt, kun je hiermee aan de slag gaan en dan zal je snel verschil zien op de huid.

Bron: Healthline.com | Fitgirlcode.nl |Annmariegianni

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *