Dit zijn de 5 leukste Podcasts op Spotify

de leukste podcasts op spotify

Podcasts zijn in 2020 populairder dan ooit en ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Waar het eerst voornamelijk een trend was in Amerika, waait het nu over naar Nederland. Maar wat is een podcast eigenlijk? En wat zijn de leukste podcasts om te luisteren op spotify? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet.

Lees ook: dit zijn de beste ontspanningsoefeningen

Wat is een podcast?

Een podcast is een audio-opname van mensen die een gesprek voeren of van iemand die iets verteld. Vaak gaat het om een host en een gastspreker die samen een gesprek voeren over een bepaald onderwerp en in andere gevallen gaat het om één persoon die zijn gedachten deelt of een theorie uitlegt. Het woord podcast is een combinatie van pod (van Ipod) en broadcast.

De onderwerpen van een podcast zijn erg uiteenlopend. Ze kunnen gaan over bijvoorbeeld politiek, mindset, mindfullness, het dagelijks leven of er kunnen fictieve of waargebeurde verhalen worden verteld. Over vrijwel alles wat je kunt bedenken, is wel een podcast gemaakt. Je kunt de leukste podcasts luisteren op Spotify, Itunes en sommige worden met beeld opgenomen en op YouTube gezet.

De leukste podcasts op spotify

Man man man, de podcast

In deze podcast zoeken Bas, Domien en Chris uit hoe mannelijk ze eigenlijk zijn. En zoals ze zelf regelmatig zeggen; eigenlijk wordt het in deze podcast vooral duidelijk hoe mannelijk ze niet zijn. Ze hebben het over verschillende onderwerpen en daarin delen ze hun eerlijke en ongezouten mening en dit zorgt regelmatig voor grappige momenten. Denk hierbij aan onderwerpen als trouwen, feestdagen, seks en onzekerheid. Iedere aflevering staat er weer een ander onderwerp centraal. Man man man, de podcast is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

De zelfspotcast

In de zelfspotcast van jeugdvrienden Jaap Reesema (zanger, producer) en Sander Schimmelpenninck (journalist, presentator), hebben de twee het over het leven en hun kijk op de wereld. Jaap en Sander hebben twee hele verschillende karakters en (vaak) ook een hele andere mening, wat deze podcast juist zo leuk maakt om naar te luisteren. Ze hebben het over verschillende interessante onderwerpen en hebben wekelijks terugkerende rubrieken als: het dieptepunt van de week, het businessidee van Jaap en het snoepje van de week, waarin ze een knappe man/vrouw bespreken.

Crime Junkie

Voor de misdaad lovers onder ons is de podcast Crime Junkie een echte aanrader. Er staan wekelijks nieuwe afleveringen op, waarin een waargebeurd misdaad verhaal verteld wordt. Het zijn de meest vreemde en angstaanjagende verhalen, die je vaak de stuipen op het lijf jagen. Dit is een podcast waar je even voor moet gaan zitten en je aandacht bij moet houden, anders heb je kans dat je belangrijke momenten mist. Het is een Amerikaanse podcast, dus mocht je Engels niet heel goed zijn kun je deze beter overslaan.

Leef je mooiste leven podcast

In deze podcast van Michael Pilarczyk (bekend van deze bestseller) en Cindy Koeman komen onderwerpen aan bot als: persoonlijke ontwikkeling, geluk, geld, bewustzijn, innerlijke rust, meditatie en levenskunst. Het is een podcast die mensen inspireert met veel praktische info die je kan helpen om je mooiste leven te leven. Je krijgt verschillende handvatten voor het ontwikkelen van een positieve mindset en het verminderen van innerlijke onrust.

Echt Gebeurd

In de Echt Gebeurd podcast vertellen mensen op een klein podium over een bijzondere of grappige ervaring die ze hebben meegemaakt. Iedere week is er iemand anders aan het woord met een verhaal. Er zitten grappige, leuke, indrukwekkende en ook ontroerende verhalen tussen, die zeker de moeite waard zijn om te horen.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *