Dit zijn de beste boeken over geluk

de beste boeken over geluk

Iedereen is op zoek naar geluk. De één is er wat bewuster mee bezig dan de ander, maar uiteindelijk wil iedereen gelukkig zijn. Vooral in de tijd van nu staan mensen voor hun gevoel onder grote druk van de samenleving. Vorig jaar namen de cijfers van mensen met een burn-out en depressie toe. Het zijn niet alleen volwassenen die kampen met deze problemen, maar ook veel jongeren raken in een burn-out of depressie. Veel mensen hebben het gevoel dat er nog een soort taboe hangt op deze onderwerpen en vinden het daarom moeilijk om dit bespreekbaar te maken met hun omgeving. Mensen vinden de stap naar een psycholoog soms te groot en gaan daarom zelf op zoek naar handvatten die ze kunnen helpen in deze situatie.

Lees ook: 30 psychologische feitjes die je zullen verbazen

Je mindset veranderen

Er zit een stijgende lijn in mensen die behoefte hebben aan een online coach of een soort handboek die ze helpt bij het vinden van geluk of het veranderen van hun mindset. Om deze reden zijn er ook steeds meer online coaching programma’s beschikbaar en worden er steeds meer handboeken geschreven over geluk. Welk boek gaat je echt helpen met het vinden van geluk en het veranderen van je mindset? Ik heb de beste boeken over geluk voor je op een rijtje gezet.

De beste boeken over geluk

1. De edele kunst van not giving a fuck

Dit is mijn één van mijn favoriete boeken. Ik heb er een uitgebreide review overgeschreven. Dit boek van Mark Manson maakt je op een grappige manier bewust van de manier waarop je denkt en legt je uit hoe je dit kunt veranderen. In het boek staan verschillende voorbeelden en worden situaties beschreven die je laten inzien dat je beter anders kan denken en hoe je dit kan doen. Je leert kritisch naar jezelf te kijken en je leert hoe je dingen los kan laten. Ik vond dit boek echt een eye opener en zeker de moeite waard om te lezen.

2. Happy Life 365

In dit boek van Kelly Weekers worden thema’s behandeld als vriendschap, liefde, werk, gezondheid, social media en zelfvertrouwen. Dit boek leert je hoe je om kunt gaan met stress, negativiteit en piekeren. Door middel van praktische opdrachten, voorbeelden en simpele stappenplannen, kom jij erachter hoe je je eigen geluk creëert. Een heel leerzaam boek met veel handige tips en tricks voor een positieve mindset.

3. Happy lifehacks 365

Dit boek van Kelly Weekers, is het vervolg op haar eerste boek Happy Life 365. In dit boek wordt er teruggekeken naar de tips uit het eerste boek en ga je hier actief mee aan de slag. Er staan veel oefeningen in het boek die je op weg helpen naar een leuker leven. Als je het eerste boek hebt gelezen is dit een mooie aanvulling en ook echt een aanrader. Het boek is erg duidelijk geschreven en er zit humor in, wat het makkelijk maakt om te lezen.

4. Master your mindset

Master your mindset is een boek van Michael Pilarczyk. Het boek gaat over je persoonlijke en spirituele groei. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan zakelijk succes. In dit boek schrijft Michael Pilarczyk over inzicht, bewustzijn en de kracht van gedachten. Je leert de oude gedachtepatronen te doorbreken en je leert hoe je je mindset opnieuw kunt programmeren. Door zijn eigen ervaringen merk je dat hij echt verstand heeft van waar hij over schrijft. Het boek geeft je alle tools om de dingen die je leest ook in de praktijk toe te passen. Het is een erg leerzaam boek en leest makkelijk weg.

5. Mindgym, de sportschool voor je geest

De naam van dit boek zegt al veel over de inhoud. Het is echt een sportschool voor je geest. Dit boek van Wouter de Jong laat je zien hoe je in 12 weken je mentale conditie kan verbeteren. Dit boek maakt je mentaal sterker door middel van praktische oefeningen. Je leert hoe je relaties kan versterken, hoe je van het piekeren af komt, hoe je positieve emoties langer vasthoud en hoe je meer gedaan kan krijgen in minder tijd. Een heel nuttig boek die er voor zorgt dat je na 12 weken meer focus, rust en energie hebt.

Dit vind ik persoonlijk de beste boeken over geluk. Deze boeken dragen allemaal bij aan de bewustwording van de manier waarop je denkt, waardoor je aan jezelf kunt gaan werken. Het kan heel nuttig zijn om zo’n boek te lezen. Je haalt er veel nieuwe informatie uit en het kan je echt helpen om je te helpen om te gaan met negatieve gedachten en zo je stress te verminderen.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *