Dit zijn de beste tips tegen droog en pluizig haar

tips tegen droog en pluizig haar

Iedereen heeft wel eens van die periodes dat je haar droog, pluizig en onhandelbaar is. Het maakt niet uit wat je doet, het is dof en er komt maar geen glans in je haar. Vaak is het afhankelijk van het weer en droge lucht. Factoren waar je zelf niet altijd invloed op hebt. Toch zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om droog en pluizig haar tegen te gaan. Dit zijn de beste tips tegen droog en pluizig haar.

Oorzaken van droog en pluizig haar

Wanneer je last hebt van droog en pluizig haar, kan dit verschillende oorzaken hebben.

  • Zon, zee en chloor: in de zomer merken veel mensen dat het haar droger wordt. De zon droogt het haar uit, maar kan ook invloed hebben op de kleur. Daarnaast heeft het zoute zeewater en chloorwater ook geen positieve invloed op het haar.
  • Föhnen en stylen: dit zijn allemaal hitte producten en deze warmte zorgt er op den duur voor dat het haar uitdroogt en zelfs kan beschadigen.
  • Haar verven: in haarverf zitten vaak chemische bestanddelen die ervoor zorgen dat het haar kan uitdrogen. Met name blonderen staat erom bekend dat het uitdrogend werkt op het haar.
  • Vitaminetekort: een tekort aan vitaminen kan ook zorgen voor droog en dof haar.
  • Douchen: te lang en te warm douchen is vaak ook een boosdoener. Hoe heerlijk een warme lange douche ook is, het zorgt ervoor dat het haar uitdroogt en pluizig wordt.

Tips tegen droog en pluizig haar

Hierboven kon je al lezen wat de oorzaken zijn, maar gelukkig zijn er ook een aantal dingen die je kunt doen om je haar gezond te houden. Dit zijn de beste tips tegen droog en pluizig haar.

Argan olie

Veel mensen zweren al jaren bij het wondermiddel argan olie. Argan olie bestaat voor 99% uit vetzuren als die huidontstekingen en irritaties verminderen. Het andere deel bestaat uit verschillende anti onxidaten en vitamine A, C en E. Argan olie hydrateert het haar intensief en zorgt voor glanzende lokken en een mooie egale en verzorgde huid. Ook werkt argan olie goed tegen haaruitval en beschadigd haar.

Er zit veel verschil in producten met argan olie. Zorg altijd dat je voor een product kiest waarin daadwerkelijk 99% argan olie zit. Een geschikte argan olie koop je hier.

Drink voldoende

Water drinken heeft heel erg veel gezondheidsvoordelen. Maar één van die voordelen is dat het zorgt voor gezond haar en een gezonde hoofdhuid. Wanneer je te weinig water drinkt, is dit snel te zien aan een droge huid en droog en dof haar.

Gebruik de juiste producten

Als je last hebt van droog en pluizig haar is het belangrijk om de juiste haarproducten te gebruiken. Gebruik een verzorgende shampoo en conditioner en daarnaast 2 keer in de week een verzorgend haarmasker. Voor optimale verzorging kun je na het douchen nog een leave-in product gebruiken als een serum of leave-in conditioner.

Bescherm je haar

Maak je regelmatig gebruik van stylingsproducten als een föhn of een stijltang? Zorg er dan voor dat je een product gebruikt met hittebescherming. Zo bereidt je je haar voor op de warmte en voorkom je beschadiging of uitdroging van het haar.

Vitamine B

Vitamine B is de belangrijkste vitamine die zorgt voor de gezondheid en groei voor je haar. B-vitamines beïnvloeden onze energie, het metabolisme, zenuwen, spieren, haar, huid en nagels. Over het algemeen bevorderen de B-vitaminen een gezonde celgroei en zijn daarom enkele van de belangrijkste vitamines tegen haaruitval die er zijn. Je kunt het beste kiezen voor een vitamine B-complex.

Naast vitamine B zijn er nog wat andere vitamines die het haar sterker maken, sneller laten groeien en zorgen voor meer glans. Er zijn speciale haar supplementen waarin al deze vitamines verwerkt zitten. Na 30 dagen zie je al verschil in de conditie van je haar.

Share:

1 Comment

  1. 22 juli 2020 / 10:54

    Arganolie is zeker een goede tip tegen droog en pluizig haar. Ik heb na het zwemmen en zonnen goede ervaringen met olijfolie. Ik gebruik gewoon olie voor de keuken uit de supermarkt. Je ruikt dan wel naar een Griekse salade, maar je haar wordt er stevig en glanzend van. Het is ook zo ontzettend goed voor je huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *