Hoe word je TikTok famous? 7 tips voor succes

hoe word je tiktok famous

Eerder schreef ik al een artikel over wat TikTok is en hoe het werkt. De populariteit van de app blijft toenemen en door de crisis downloaden steeds meer mensen de app om de verveling tegen te gaan. Dagelijks gaan er duizenden filmpjes viral en door het willekeurige algoritme van TikTok kan jij daar morgen zomaar tussen staan. Veel mensen vragen zich af; hoe word je nu precies TikTok famous? In dit artikel geef ik je antwoord op al je vragen en geef ik je tips die je gegarandeerd succes opleveren.

Lees ook: 5 manieren om geld te verdienen met TikTok

Hoe word je TikTok famous?

Er zijn al een aantal grote internationale namen in de TikTok wereld. Denk hierbij aan Addison Rae, Charli d’amelio, Loran Gray of Zach King. Zij hebben miljoenen volgers en verdienen maar liefst 185.000 euro per gesponsorde post. Dit klinkt natuurlijk heel goed en er zijn erg veel mensen die dit ook wel zouden willen. Helaas is het niet heel makkelijk om zo groot te worden en geld te verdienen met TikTok. Er zijn mensen die al maanden iedere dag iets posten en nog steeds niet veel volgers hebben, terwijl er anderen zijn die 1 viral video maken en daardoor ineens duizenden volgers krijgen.

Hoe kun je geld verdienen met TikTok?

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met TikTok. Een van de makkelijkste manieren is door gebruik te maken van affiliate marketing. Met affiliate marketing maak je reclame voor andermans producten. Wanneer mensen dit product kopen via jou, krijg jij daar een commissie over.

Wanneer je dus een aantal trouwe volgers hebt, kun je producten van bedrijven gaan promoten. Het bedrijf krijgt meer verkopen en jij krijgt daar geld voor. Voor beide partijen levert het dus wat op.

Wil jij ook geld verdienen met affiliate marketing? Klik hier voor meer informatie >>

hoe word je tiktok famous

7 manieren voor succes op TikTok

De ‘For You’ pagina is de pagina die iedereen te zien krijgt wanneer hij TikTok opent. Hoe het algoritme van TikTok precies werkt weet niemand, maar als je hierop terecht komt ben je verzekerd van veel views. Wanneer je regelmatig op de For You pagina verschijnt, kom je steeds dichterbij de TikTok fame en krijg je steeds meer volgers. En volgers zijn precies wat je nodig hebt om geld te verdienen met TikTok. Maar hoe zorg je ervoor dat je op de For You pagina komt?

1. Doe mee met viral trends

Het is belangrijk dat je veel op TikTok kijkt naar nieuwe trends en daar zo snel mogelijk op inspeelt. Als jij één van de eerste bent die een meedoet aan een viral trend, kan het zomaar zijn dat jouw filmpje heel veel kijkers gaat hebben. Er wordt vaak veel gezocht naar deze filmpjes en de kans is dus aanwezig dat jouw filmpje er tussenuit gepikt wordt door het algoritme van TikTok en vervolgens op de ‘For You’ pagina terecht komt. Daarnaast kun je ook een duet opnemen met een viral video. Ook zo vergroot je de kans op TikTok succes.

2. Leer TikTok dansjes

Onder de viral videos vallen ook de bekende TikTok dansjes. Veel TikTok dansjes gaan viral en blijven ook lang populair. Het is geen trend die zo weer voorbij gaat, maar er wordt vaak nog lang op gezocht. Zorg dus dat je meedoet met de bekende dansjes en doe bijvoorbeeld een kledingstuk aan met een opvallende kleur. Dit kan er al voor zorgen dat je filmpje wat meer opvalt tussen de duizenden andere filmpjes. Het is wel redelijk lastig om door een dansje succesvol te worden, omdat er al zoveel filmpjes zijn. Toch is het zeker niet onmogelijk en het proberen waard.

3. Zorg dat je opvalt

Dit klinkt als een hele logische tip, maar in de praktijk is het wel meteen de moeilijkste. Hoe zorg je dat je opvalt binnen al die miljoenen TikTok gebruikers? Het is vooral belangrijk dat je weet waar je kracht ligt. Ben je heel grappig? Maak dan vooral grappige sketches en richt je vooral op dat publiek. Hou je heel erg van mode en make-up? Maak dan unboxing video’s en tutorials en richt je vooral op dat publiek. Kies je eigen niche uit en ga jezelf onderscheiden.

4. Zorg voor goede kwaliteit

Een filmpje met goed licht en helder beeld wordt over het algemeen veel beter bekeken dat een filmpje in het donker met wazig beeld. Zorg er dus voor dat je een toestel hebt met een goede camera en dat je de video opneemt bij daglicht of zorg voor een goede ringlamp. Veel bekende TikTokkers gebruiken een ringlamp of studiolampen, om zo altijd het perfecte beeld te krijgen. Hoe professioneler de video, hoe groter de kans dat je veel views krijgt.

5. Plaats reacties bij andere TikTokkers

Op TikTok zijn er ook vaak mensen die succes behalen met het plaatsen van reacties bij anderen. Als jij een hele grappige of gevatte opmerking plaatst onder de video van iemand anders, kunnen mensen deze liken. Hoe meer likes je opmerking krijgt, hoe hoger je komt te staan in de reacties. Doe je dit bij grote TikTokkers, zullen veel mensen jouw opmerking zien en dan is de kans groot dat ze ook even doorklikken naar je account. Wees dus actief met het plaatsen van reacties bij andere TikTokkers.

6. Leg contact met andere TikTokkers

Wanneer jij de kans kan krijgen om met een andere (grote) TikTokker een video op te nemen, laat die ander je dan vooral ook taggen in de beschrijving. Dit kan jou weer nieuwe volgers opleveren. Het hangt natuurlijk af van het aantal volgers dat die persoon heeft. Als jullie beide een filmpje plaatsen van jullie samen, krijgen jullie dus ook allebei nieuwe volgers. Een win-win situatie.

7. Kwaliteit boven kwantiteit

Er wordt vaak gezegd dat je zo veel mogelijk moet plaatsen om TikTok famous te worden. Dit is niet waar. De kans is dan misschien wel groter dat er een keer een viral video bij zit, maar de kans is veel kleiner dat mensen je gaan volgen als je 20 filmpjes per dag plaatst. En uiteindelijk draait het toch om het aantal volgers. Zorg dus dat je niet zomaar wat filmpjes plaatst, maar stop er echt tijd en moeite in. Zo val je meer op en dit zal uiteindelijk beloont worden met veel volgers. De meeste grote TikTokkers plaatsen zo’n 5 filmpjes per dag.

Hopelijk heb je nu antwoord op de vraag; hoe word je TikTok famous? Blijf filmpjes maken en geef niet te snel op. Je video kan zomaar viral gaan, terwijl je ligt te slapen. Op TikTok is alles mogelijk.

Delen:

4 Reacties

 1. 15 juni 2020 / 21:16

  Hey ik vind het best wel goede tips ,alleen weet ik nog steeds niet wat ik moet posten.

  • Fleur
   9 juli 2020 / 14:04

   Gewoon creatief zijn ik heb zelf ervaring met tiktok en ik zou gewoon oefen op dansjes of povs er echt veel

 2. gekke.william
  6 december 2020 / 13:42

  mijn wens is heb ik 1k likes en volgers heb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *