Kleding verkopen via Vinted? Zo doe je dat

hoe werkt verkopen via Vinted

Als je nog niet eerder van Vinted hebt gehoord, kijk je waarschijnlijk geen TV of zit je niet vaak op YouTube. Overal zie en hoor je wel advertenties voorbij komen van Vinted. Dat lijkt zijn vruchten af te werpen, want iedereen gebruikt het. Via Vinted kun je je kleding verkopen en zelf kleding kopen van andere verkopers, op een veilige manier. Maar hoe werkt kleding verkopen via Vinted?

Lees ook: dit zijn de 5 leukste podcasts op Spotify

Wat is Vinted?

Op Vinted kun je kleding en schoenen kopen en verkopen. Het is een internationale marktplaats voor tweedehands artikelen. Naast kleding en schoenen kun je ook cosmetica verkopen, maar dat soort producten mogen alleen verkocht worden als ze nog nieuw zijn. Er zijn maar liefst 25 miljoen mensen die gebruik maken van Vinted.

Vinted wordt steeds populairder omdat het een veilige manier is om kleding te verkopen. Via andere platformen als Marktplaats, komt het nog regelmatig voor dat mensen worden opgelicht.

Vinted heeft een manier bedacht dat zowel de koper als de verkoper geen risico lopen. Hoe verkopen via Vinted werkt, is dan ook niet heel lastig. Vinted heeft het de gebruikers makkelijk gemaakt.

hoe werkt verkopen via Vinted

Hoe werkt Vinted?

Via vinted kun je helemaal gratis je kleding verkopen. Je maakt simpelweg een account aan en kunt daarna je kledingkast gaan vullen. Je kledingkast krijg je te zien wanneer je naar je profiel gaat. Wanneer je er een artikel op zet, zal deze te zien zijn in het algemene overzicht of in de zoekresultaten wanneer iemand naar zo’n soort product op zoek is.

Je kunt zelf instellen welke verzendmethodes je wilt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit DHL en PostNL. In dit geval kan de koper dan een keuze maken tussen de twee opties en betalen zij de kosten voor verzending. Dit hoef jij dus niet zelf te betalen.

Hoe zet je er een product op?

Nadat je de app hebt gedownload en een account hebt aangemaakt, ben je klaar om je spullen te gaan verkopen. Hoe werkt verkopen op Vinted? Je drukt op het plusje onderin het scherm en vanaf daar wijst het eigenlijk zichzelf.

Daarna upload je een duidelijke foto van het product en beschrijft het product nauwkeurig. Je kan vervolgens ook de categorie bepalen, het merk selecteren en de staat van het product beschrijven. Vul dit allemaal in, want op die manier kunnen mensen jouw product makkelijker vinden.

Tot slot ga je de verkoopprijs bepalen. Wanneer je het in gaat vullen, zie je een richtprijs staan. Deze richtprijs wordt bepaald door de prijs soortgelijke producten. Het is wel aan te raden om deze richtprijs aan te houden, omdat dat meestal wel klopt. Je kan natuurlijk altijd wat hoger gaan zitten qua prijs. Wanneer mensen geïnteresseerd zijn in jouw product kunnen ze namelijk ook een bieding doen.

Wat als je iets hebt verkocht?

Wanneer iemand jouw product heeft gekocht, krijg je hiervan een melding en een mailtje van Vinted. De koper heeft al betaald en een verzendmethode gekozen. Wanneer je nu naar de chat gaat met de koper, kun je vanuit daar het verzendlabel downloaden. Hier hoef je zelf dus niks voor te betalen.

Het geld wat de koper heeft betaald is nu bij Vinted. Wanneer jij het product hebt opgestuurd en de koper heeft het ontvangen, kunnen zij dit bevestigen. Als ze dat hebben gedaan, komt het bedrag automatisch in jouw portemonnee en kun je het laten uit betalen op je rekening of gebruiken om zelf mee te shoppen op Vinted.

Na een succesvolle verkoop zal de koper jou een goede review geven. Dit is belangrijk, want door veel goede reviews zal je ook sneller producten gaan verkopen.

Verkopen via Vinted ervaring

In mijn omgeving hoorde ik zoveel goede verhalen over Vinted dat ik het zelf ook maar eens moest proberen. Ik heb zoveel kleren die ik eigenlijk nooit meer draag, dat het zonde is om ze gewoon te laten hangen.

Het verkopen via Vinted ging makkelijker dan ik had gedacht. Ik had al vrij snel mijn eerste verkopen en dat ging allemaal zonder problemen. Ik heb inmiddels al 20 producten verkocht en het geld ook netjes ontvangen.

Wel lijkt het erop dat merkkleding wat beter verkoopt dan merkloze kleding. Nikkie, Josh V en Reinders zijn merken die het goed doen. Wanneer je kleding van bijvoorbeeld de Zara of H&M erop zet, merk je dat dat minder snel verkoopt. Mensen vragen voor dat soort kleding zo weinig geld, dat je het niet verkoopt als je er wat meer voor vraagt. Ik ben zelf niet van plan om kleding er voor 2 euro op te zetten. Dan vind ik het wel iets te veel moeite voor die 2 euro. 😉

Wil jij ook je kleding verkopen via Vinted? Meld je dan hier aan.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *