Review | Dermalogica Solar Defense Booster

Dermalogica solar defense booster

Nu het steeds warmer wordt en het zonnetje weer begint te schijnen, is het belangrijk dat je je huid goed beschermt tegen de zon. Vaak zit er in make-up of in je gezichtsverzorging wel SPF verwerkt, maar dit is vaak maar een kleine hoeveelheid. Ik heb regelmatig een SPF product voor het gezicht gebruikt, maar dit zorgde vaak voor onzuiverheden. Persoonlijk denk ik dat dit kwam door de hoeveelheid parfum en olie die er in verwerkt zit. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een zonbescherming voor het gezicht, die geschikt is voor de gevoelige huid en die een hoge factor bevat. Ik kwam uit bij Dermalogica Solar Defense Booster SPF 50. Ik heb hem een tijdje uitgeprobeerd en wat ik ervan vind lees je in dit artikel.

Zonbescherming voor het gezicht

Dat zonnestralen schadelijk zijn voor de huid, weten de meeste mensen inmiddels wel. Naast dat ze schadelijk zijn voor de huid, zijn zonnestralen ook voor 90% de oorzaak van huidveroudering. Denk hierbij aan rimpels, pigmentvlekken en verslapping. Vooral ons gezicht wordt constant blootgesteld aan de zon en daarom is het heel belangrijk om gebruik te maken van een product dat SPF bevat. Zowel in de winter als in de zomer is het belangrijk om een goede zonbescherming te gebruiken voor het gezicht. In de winter kun je een lagere factor gebruiken, zoals factor 15. In de zomer is een hogere factor nodig om je gezicht voldoende te beschermen tegen de zon.

Dermalogica Solar Defense Booster SPF 50

De Solar Defense Booster van Dermalogica is een breedspectrum zonbescherming die de noodzakelijke UV-bescherming toevoegt aan je dagelijkse moisturizer. Je kan dit product dus mengen met je dagcrème, maar je kunt hem ook direct op je huid aanbrengen. De Solar Defense Booster bevat factor 50 en daarnaast ook verzorgende ingrediënten als groene thee en druivenpit extract. Deze ingrediënten zorgen voor extra bescherming tegen invloeden van buitenaf. Het product is geschikt voor alle huidtypen.

Dermalogica Solar Defense Booster SPF 50

Ingrediënten

Het gebruik

De Dermalogica Solar Defense Booster is erg makkelijk in gebruik. Het is een witte crème die je gemakkelijk kunt mengen door je eigen moisturizer. Ook wanneer je hem direct op de huid aanbrengt, smeert hij makkelijk uit. Ik gebruik hem zelf direct op de huid en laat dit even intrekken. Daarna breng ik mijn moisturizer van Dermalogica aan.

Mijn mening

Ik kan wel zeggen dat ik heel tevreden ben over dit product. Dit is het eerste SPF product waarvan ik geen onzuiverheden krijg op mijn gezicht. Ik was bang dat mijn huid gedurende dag misschien meer zou gaan glimmen, maar dit is niet het geval. Hij trekt goed in de huid, maar het voelt wel verzorgend aan. Daarnaast vind ik het een fijn idee dat mijn huid door de hoge factor goed beschermt is tegen de zon. De Dermalogica Solar Defense Booster kost 58 euro. Het product gaat lang mee, helemaal wanneer je hem mengt met je moisturizer. Het is een erg fijn product en ik vind hem deze prijs wel waard. Er is geen andere zonbescherming specifiek voor het gezicht die ik hiermee kan vergelijken. Het is echt een uniek product. Ik gebruik hem iedere dag en ik koop hem zeker opnieuw wanneer hij op is.

De Dermalogica Solar Defense Booster kun je hier bestellen.

Bron: Dermalogica.nl

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *