Wat is de wet van aantrekking en hoe werkt het?

Wat is de wet van aantrekking?

Wanneer je vragen aan Google gaat stellen over hoe je succesvol, rijk of gelukkig wordt, kom je al snel uit bij the law of attraction. In Nederland noemen we dit de wet van aantrekking. Veel succesvolle mensen maken gebruik van de wet van aantrekking. Denk aan Lady Gaga, Oprah Winfrey, Conor McGregor en nog veel meer. Ook zijn er al talloze boeken over geschreven. In 2020 lijkt ineens iedereen te willen weten wat de wet van de aantrekking is en hoe het werkt. Ik ga het jullie vertellen.

Lees ook: kom tot rust met deze 4 ontspanningsoefeningen

Wat is de wet van aantrekking?

In Nederland kennen we the law of attraction als de wet van aantrekking. Het is een universele natuurwet die altijd in werking is. Door de wet van aantrekking op de juiste manier toe te passen, kun je bereiken wat je wilt ongeacht wie je bent, wat je leeftijd is of hoeveel geld je op de bank hebt staan. Je kunt je ideale leven creëren door het als het ware naar je toe te trekken.

Je kent vast het gezegde: gelijken trekken elkaar aan. Dit is precies wat er gebeurt bij de law of attraction. Dat wat hetzelfde is, trekt elkaar aan.

Hoe werkt de wet van aantrekking?

Mensen hangen vaak vast in dezelfde patronen, negativiteit of onzekerheid. Ze willen graag een doel bereiken, maar denken dat ze het niet kunnen of dat dat voor hun niet is weggelegd. Alle gedachten die je hebt, leiden uiteindelijk tot iets. Gedachten worden dingen. Wanneer je voornamelijk negatieve gedachten hebt, zullen er voornamelijk negatieve dingen en mensen op je pad komen.

Hetzelfde geldt voor positieve gedachten. Heb je voornamelijk positieve gedachten, zullen er positieve dingen volgen.

Dus: negatieve gedachten, leiden tot negatieve gebeurtenissen en die negatieve gebeurtenissen leiden weer tot negatieve gedachten. Dit is een cirkel die rond blijft gaan, totdat jij daar zelf iets aan verandert.

Wat is de wet van aantrekking?

Alles is energie

Alles op de wereld is en bestaat uit energie. Jij, ik en alles wat we zien of horen bestaat uit atomen. En wat doen atomen? Die trillen. Alle fysieke dingen die we ervaren in onze omgeving bestaan uit trillingen.

De gedachtes die door ons hoofd spoken, zorgen voor een bepaald gevoel. Negatieve gedachten leidt tot een negatief gevoel. Dit gevoel heeft invloed op de manier waarop jouw atomen trillen. Ik snap dat het een beetje vaag klinkt, maar ik zal je een voorbeeld geven.

Soms als je aan iemand vraagt hoe het gaat en hij/zij zegt dat het goed gaat, voel je dat dat niet waar is. Of wanneer een depressief persoon een ruimte binnenkomt, kun je vaak voelen dat iemand niet lekker in zijn vel zit. En precies dat gevoel, is de trilling die de andere persoon uitstraalt.

Is de wet van aantrekking onzin?

De wet van de aantrekkingskracht is er ALTIJD. Het is hetzelfde als de wet van de zwaartekracht. Hij is er, maar we zien hem niet. We zijn ons niet ieder moment bewust van het feit dat de wet van de zwaartekracht zijn werk doet, maar hij doet het wel.

Er wordt ook vaak gezegd dat bij rijke of succesvolle mensen altijd alles mee zit en het geluk maar blijft komen. Deze mensen maken bewust of onbewust al gebruik van the law of attraction. Zij zien zichzelf als een succesvol persoon, ze geloven dat ze het zijn en zo trekken zij alles naar zich toe als een magneet.

Veel mensen die beginnen met lezen over the law of attraction, denken dat het zweverig is of dat het onzin is. Feit is dat we dit allemaal al toepassen in ons leven. De kunst is om je bewust te worden van je gedachten, je focus op de juiste dingen te kunnen leggen en erin te geloven. Op deze manier kan iedereen zijn gewenste doel bereiken.

Is de wet van aantrekking onzin?

The law of attraction toepassen in 4 stappen

Door gebruik te maken van the law of attraction is vrijwel alles mogelijk. Voordat je begint is het belangrijk om na te denken over hoe je leven er nu uit ziet. Vervolgens ga je je bedenken hoe je wilt dat je leven eruit gaat zien. Hoe duidelijker je dit doel voor ogen hebt, hoe sneller je resultaat zult zien.

Dit zijn de 4 stappen waarmee je jouw doelen kunt gaan bereiken.

Stap 1: doel bepalen

Bedenk wat voor jou nu echt belangrijk is in je leven. Denk goed na over hoe je jouw toekomst voor je ziet en kies vanuit daar een specifiek doel uit. Zeg niet: ik wil gelukkig worden. Maar beschrijf wat je wilt bereiken om gelukkig te zijn. Bijvoorbeeld: ik wil een baan die goed verdient of ik wil de liefde van mijn leven tegen komen.

Het is belangrijk om je doel op de juiste manier te formuleren. Dit kan in je hoofd maar je kunt je doel ook opschrijven. Het verboden woord bij de wet van aantrekking is niet of geen. Dus stel je wilt in een betere financiële situatie terecht komen:

Goed: ik ga in een betere financiële situatie terecht komen.

Fout: ik wil geen geld zorgen meer/ik wil niet arm zijn.

Dit is de belangrijkste stap in het proces en dit is ook de stap waarin het meestal verkeerd gaat. Mensen willen graag geloven dat ze hun doel gaan bereiken, maar formuleren hun doelen verkeerd of denken onbewust toch nog: dit gaat toch niet werken.

Stap 2: visualiseren

Om je doelen te gaan bereiken is het van belang dat je gelooft dat het echt gaat werken. Je moet het weten, voelen en kunnen visualiseren dat je het al hebt. Om te oefenen kun je beginnen met een klein doel, die haalbaar lijkt. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van geld op straat. Op deze manier kun je voelen hoe de wet van aantrekking werkt.

Je moet je kunnen visualiseren dat je dat doel al hebt bereikt. Fake it till you make it. Stel je voor hoe je leven eruit ziet als je dit doel hebt bereikt.

Als je hier moeite mee hebt, kun je meditatie proberen. Door ‘guided meditation’ kun je jezelf helpen met het visualiseren van je doel.

  • Ga rustig liggen of zitten
  • Focus je op je ademhaling en zorg dat je hem onder controle krijgt
  • Bedenk je wat je doel is en herhaal het een aantal keer in je hoofd
  • Stel jezelf voor hoe je leven eruit ziet als je dit doel hebt bereikt
  • Neem de omgeving die je voor je ziet in je op en let op alle details
  • Speel het als een verhaal af in je hoofd

Dit kun je zo vaak herhalen als je wilt.

Stap 3: loslaten

Als stap 1 en 2 zijn gelukt, is het van belang dat je je doel gaat loslaten. Je moet er vertrouwen in hebben dat je wens is gehoord en dat het geluk naar je toe gaat komen.

Je verlangen kun je vergelijken met een vlinder; hou hem te stevig vast en hij stikt. Laat hem los en hij gaat vliegen.

Echter kun je niet alleen wachten en niks doen. Onderneem zelf ook actie om dichterbij je doel te komen. Laat zien dat je het echt wilt en blijf erin geloven. Wees dankbaar voor alle kleine dingen die je al in bezit hebt of dat wat je al bent. Dankbaarheid zorgt voor positieve trillingen.

Stap 4: geduld

De laatste en belangrijkste stap is dat je geduld moet hebben. Mensen verwachten dat ze het vandaag wensen en het morgen uitkomt. Zo werkt de wet van aantrekking niet. Juist door ongeduldig te zijn, krijg je gedachtes als: het werkt niet voor mij of zie je wel dat het onzin is. Door deze gedachtes moet je eigenlijk weer helemaal opnieuw beginnen.

Om de juiste mindset en focus te krijgen moet je veel oefenen en dit heeft tijd nodig. De mensen die succesvol gebruik maken van de wet van aantrekking, hebben dit niet in één dag bereikt.

De wet van aantrekking werkt niet

Wanneer de wet van aantrekking niet lijkt te werken voor je, zijn er mogelijk een aantal dingen die het bereiken van je doelen in de weg staan.

  • Je twijfelt aan het proces
  • Je hebt blokkades
  • Je hebt een ‘gebrek’ mentaliteit

Ongeduldig zijn komt samen met twijfels. Je gaat jezelf afvragen of het wel werkt en of je het wel goed doet. Dit zorgt ervoor dat de wet niet gaat werken. Eén van de gouden regels bij de wet van aantrekking is namelijk dat je vertrouwen moet hebben.

Blokkades kunnen ontstaan doordat je negatieve ervaringen hebt met datgene wat je hebt gewenst. Stel je wilt dus een betere financiële situatie, kan het zijn dat je jezelf kwalijk neemt dat je dit niet hebt, nooit hebt gehad of misschien ooit bent kwijtgeraakt. Dit schuldgevoel moet je loslaten en je gaan focussen op de toekomst.

Tot slot de ‘gebrek’ mentaliteit. Het gevaar van de wet van aantrekking is dat je iets wenst wat je hoogstwaarschijnlijk dus nog niet hebt, anders zou je dit niet wensen. De kans is dan groot dat je focus ligt op wat je niet hebt. Een voorbeeld hiervan is: ik heb geen geld of ik heb geen goede baan. Door te focussen op wat je niet hebt, ga je dus ook meer van het niet krijgen. Negatieve gedachten zorgen voor negatieve dingen.

de wet van aantrekking werkt niet

Nu je weet wat the law of attraction / de wet van aantrekking is en hoe het werkt, kun je hiermee aan de slag gaan. Mocht je meer over willen weten is het boek van Esther en Jerry Hicks een aanrader. Ik heb al een aantal boeken gelezen over de wet van aantrekking en dit boek is naar mijn mening het meest duidelijk en leerzaam.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *