Wat is het keto dieet en is het wel gezond?

wat is het keto dieet en is het gezond

Als je op deze pagina terecht bent gekomen ben je waarschijnlijk op zoek naar manieren om af te vallen. Het keto dieet wordt steeds populairder en veel mensen behalen goede resultaten met dit dieet. Het is een effectieve manier om gewicht te verliezen en om buikvet te verbranden. Maar wat is het keto dieet nu precies? En is het wel gezond? Ik ga je er alles over vertellen in dit artikel.

Lees ook: mijn ervaring met de Keto Revolutie

Wat is het keto dieet?

Keto in keto dieet staat voor ketogeen. Het keto dieet is eigenlijk een extremere vorm van het koolhydraat-arme dieet. Het dieet bestaat uit een minimale inname van koolhydraten en 60 tot 80% van je calorie inname moet bestaan uit vetten.

Het dieet wordt veel gebruikt om af te vallen, maar ook voor medische doeleinden. Mensen met diabetes type 2 of epilepsie hebben vaak veel baat bij dit dieet.

Doordat je de natuurlijke brandstofbron van je lichaam wegneemt – koolhydraten – raakt je lichaam in ‘ketose’. Dit houdt simpelweg in dat je lichaam vet gaat verbranden om aan brandstof te komen.

Hoe werkt het?

Normaal haalt je lichaam energie uit koolhydraten als aardappelen, brood of pasta. Omdat je lichaam deze koolhydraten nu niet binnenkrijgt, gaat je lichaam op zoek naar een alternatief. Je lichaam zal nu vetten gaan afbreken om je lichaam te voorzien van energie. Het proces van die vetten omzetten in ketonen wordt ketose genoemd.

Doordat je lichaam gebruik maakt van vetten als energiebron in plaats van koolhydraten, zul je ook minder snel een hongerig gevoel ervaren. Met dit dieet ga je op een drastische manier vet verbranden op plekken waar het moeilijk te verbranden is. Denk aan je buik, heupen en bovenbenen.

Afvallen zonder calorieën te tellen

Een misvatting over het keto dieet is dat je geen calorieën hoeft te tellen en maar gewoon kunt eten wat je wilt, zolang het maar vet is. Als je op een gezonde manier wilt afvallen, kun je niet de hele dag alleen maar ongezonde vetten naar binnen werken.

Wel is het zo dat veel mensen geen calorieën hoeven te tellen bij dit dieet, omdat de eetlust vaak afneemt. Je zal dus minder honger hebben en daardoor automatisch minder calorieën binnenkrijgen dan normaal.

Is het keto dieet gezond?

Zoals aan ieder dieet, zitten aan het keto dieet ook veel voor- en nadelen. Een voordeel van dit dieet is dat je ook redelijk wat eitwitten moet eten. Dit zorgt ervoor dat je spiermassa behouden blijft, ondanks dat je veel afvalt. Een ander groot voordeel van dit dieet is dat je snel afvalt, zonder dat je jezelf hoeft te verhongeren of uren in de sportschool door moet brengen.

Een nadeel van dit dieet is dat je vezels tekort kunt gaan komen. Het is belangrijk dat je deze vezels ergens vandaan gaat halen om toch aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid gaat komen. Door het toevoegen van de juiste voedingsmiddelen in je dieet, kun je dit vezeltekort voorkomen.

Daarnaast vallen mensen vooral in het begin snel en veel af, maar kunnen dit stricte dieet niet volhouden. Ook kan het dieet vrij lastig zijn om te volgen. Zonder een handboek of receptenboek is het nogal een gepuzzel om weekmenu’s te maken.

afvallen met intermittent fasting

Celebrities die het keto dieet volgen

De populariteit van het keto dieet nam toe in Amerika nadat bekend werd dat dit dieet wordt gevolgd door de Victoria’s Secret modellen voordat ze de catwalk op gaan.

Naast Adriana Lima, Doutzen Kroes en Romee Strijd zijn er veel andere celebrities fan van het keto dieet, waaronder Kourtney Kardashian, LeBron James, Megan Fox en Kim Kardashian.

De Keto Revolutie

Zoals je hierboven kan lezen, is het nogal een uitdaging om op eigen houtje te gaan starten met het keto dieet. Het is lastig om precies te weten wat je wel en niet mag eten en om iedere dag weer lekkere keto maaltijden op tafel te zetten.

Wat je erg kan helpen om het keto dieet succesvol te volgen, is om gebruik te maken van de Keto Revolutie. De keto Revolutie is een compleet pakket dat jou gaat helpen om meer vet te verbranden en een plattere buik te krijgen in slechts 21 dagen. In dit pakket vind je:

  • Het boek de Keto Revolutie
  • Het Intermittent Fasting handboek
  • Het Keto Revolutie Receptenboek
  • 21 Dagen Maaltijdplanners + boodschappenlijstjes
  • Keto Videocursus (20+ video’s)

Met dit complete pakket gaat het jou lukken om succesvol van die overtollige kilo’s af te komen. Na 3 dagen merk je de eerste verschillen en na 21 dagen heb je al een mooi resultaat bereikt.

Zelf heb ik de Keto Revolutie ook uitgeprobeerd. Hier lees je mijn uitgebreide review.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *